24 лютого 2022 року о 4-й ранку РФ почала бомбити Україну

Виставка Євгена Зайцева. Різьблення по дереву.

6 липня 2010 р. у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрилась персональна виставка заслуженого майстра народної творчості України Євгена Петровича Зайцева  (1940-2001). 

Євген Зайцев народився в м. Орша Вітебської області в Білорусії в сім'ї військовослужбовця. Дитячі та юнацькі роки його пройшли в Севастополі. Закінчивши режисерський факультет Московського державного інституту культури, він викладав режисуру у Тамбовському філіалі цього ж інституту. З 1974 р. Є.Зайцев жив у Миколаєві, де спочатку працював викладачем кафедри режисури, потім - доцентом, професором кафедри декоративно-прикладного мистецтва Миколаївської філії Київського державного університету культури і мистецтв.

Опанувавши мистецтво смотужки, різьбленням по дереву Є.Зайцев займався з дитинства. Одна з його улюблених тем - зображення майстрів: ковалів, кравців, гончарів, ложкарів, рибалок. Є в нього і цікаві жіночі образи. У 1992 р. йому присвоєно почесне звання заслуженого майстра народної творчості України. Він був учасником понад 50-ти виставок.

Майже 10 років майстра немає з нами, але він продовжує жити у своїх витворах, а також у серцях шанувальників та, зокрема, вдячних учнів. Наприклад, на виставці представлені роботи його продовжувачів: заслуженого майстра народної творчості України В. Туровського, кандидата мистецтвознавства Ю. Одробінського, майстрів-різьбярів Т. Чепурко, О. Когана, І. Бобрової.

Виставка експонується в приміщенні Миколаївського обласного краєзнавчого музею за адресою: вул. Декабристів, 32.

Ласкаво просимо на виставку, яка буде працювати до вересня 2010 року.

Телефон для довідок: 47-07-19


"Городянин року"-2017

"Николаевский БазарЪ" в спецномінації "Літопис Миколаєва" Горожанин года

Нове у фотогалереї


Ігор Гаврилов вийшов із колу живих. Ми втратили близького друга, а Миколаїв - найкращого історика та генеолога. В історії міста не було таких людей і, мабуть, не буде.
Спасибо за многолетнюю Дружбу, Игорь... Усі статті Ігоря на нашому сайті

"СТАРИЙ МИКОЛАЇВ"

Календар на 2022 рік!
У магазині "Нольга" на вул. В. Морська, 65 (ріг вул. Соборної)!

Календарь 2022

Николаевский БазарЪ на twitter