24 лютого 2022 року о 4-й ранку РФ почала бомбити Україну

Вітаю з Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир

"8 березня" зовсім не радянське свято.

Перенесемось на початок 20 ст. і згадаємо роль жінки у тому світі. Жінки хотіли бути письменницями, солдатами, вченими, журналістами, альпіністами,  керувати автомобілями, аеропланами, повітряними кулями... Та головне – брати участь у виборчому праві. Але таких прав не було і, як-то кажуть, "були одні зобов’язення".

У 1909 році вперше цей день відсвяткували у США як "Національний день жінки". У 1910 – у Копенгагені як "День жінки". Потім підхопили інші країни Європи як "Міжнародний жіночий день". І тільки на початку 20-х 20 ст. його почали відмічати у Радянському Союзі.  А в 1977 році  на Генеральній Асамблеї ООН 8 березня отримало нову офіційну назву "Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир", яка залишається такою і дотепер.

Я дякую жінкам, хто виборював тоді нам права. Дякую всім тим, хто пережив усі війни та нас виростив. Дякую всім нашим жінкам, що зараз роблять все, щоб зупинити ворога. А це і воїни, і поліцейські, і ТрО, і волонтери, і ті, хто кидає банки з помідорами або смузі…  Дякую всім жінкам, хто поруч і всім, хто допомагає. І всім тим, що задля нашого спокою виїхали у безпечні місця і підтримують нас як можуть! Якщо ви з дітьми будете у безпеці, то наші хлопці будуть зібрані і сильні!

Всіх українських (не за національністю, а по духу) жінок вітаю з Міжнародним днем боротьби за права жінок і міжнародний мир.

З повагою, Світлана Крищенко.

Фотографії з інтернету. Від 1914 року до війни з Росією 2014-2022 рр.

 

Поделиться:

"Городянин року"-2017

"Николаевский БазарЪ" в спецномінації "Літопис Миколаєва" Горожанин года

Нове у фотогалереї


Ігор Гаврилов вийшов із колу живих. Ми втратили близького друга, а Миколаїв - найкращого історика та генеолога. В історії міста не було таких людей і, мабуть, не буде.
Спасибо за многолетнюю Дружбу, Игорь... Усі статті Ігоря на нашому сайті

"СТАРИЙ МИКОЛАЇВ"

Календар на 2022 рік!
У магазині "Нольга" на вул. В. Морська, 65 (ріг вул. Соборної)!

Календарь 2022

Цей день у історії Миколаєва:

Дати до 1917 року вказані за старим стилем

1945:

Было присвоено звание Героя Советского Союза всему подразделению - 67 десантникам (Ольшанцам)

Николаевский БазарЪ на twitter